Att Låna med en Medlåntagare – Lån med din Partner ger Bättre Förutsättningar

Få bättre kreditvillkor genom att låna tillsammans med din partner, make eller andra familjemedlemmar.

Beslutet att skapa en ny interiör eller köpa en ny bil görs vanligtvis inte ensam. Du ska inte ansöka om lån ensam heller. Inte bara maken, utan även livskamraten, vänner, släktingar eller till och med affärspartners är berättigade till gemensamt lån. Att ansöka om lån tillsammans är dock bara meningsfullt om båda har en regelbunden inkomst.

Två låntagare som är fast anställda höjer kreditvärdigheten. Det är också viktigt att ingen av de två sökandena har inkasso. Den andra låntagaren ökar säkerheten eller kreditvärdigheten för huvudgäldenären i händelse av ett eventuellt fallissemang.

Genom att beakta partnern i budgeten kan du få ett högre lånebelopp till bättre villkor.

Folk vars låneansökan avslogs eftersom deras inkomst var för låg kan ansöka igen med en andra medlånetagare. Den andra sökandens merinkomst ökar sannolikheten för att låneansökan godkänns.

Innehållsförteckning

Vem och var kan ett lån tas?

Alla kan inte ta lån. Det finns vissa krav som måste uppfyllas. Först kontrolleras den sökandes kreditvärdighet. För detta ändamål inhämtas en så kallad kreditupplysning för att kontrollera om andra skulder finns. En bra kreditvärdighet är en förutsättning.

Lån via en onlinelångivare kan vara billigare och har fördelen att du enkelt kan identifiera och jämföra dem. Ange önskat belopp och önskad löptid online så beräknas din ränta direkt. Kom dock ihåg att det angivna beloppet inte är det belopp som du i slutändan måste betala tillbaka.

Räntan på lånet ska också beaktas. Kolla olika erbjudanden och jämför summan inklusive ränta. Ränta som låntagaren betalar till långivaren kan också kallas utlåningsränta. Räntebeloppet anges vanligtvis som en ränta, vilket uttrycker räntebeloppet i procent av lånebeloppet. Det viktigaste är att du tittar på den effektiva räntan vilket är räntan plus eventuella andra kostnader såsom uppläggningsavgift.

By Richard Jonsson

Lämna ett svar

Relaterade artiklar

  • Hur man Aktiverar Google Pay i Telefonen – Betala med Mobilen

  • Vad är OTC-Trading? Handel över Disk för Värdepapper?

  • Gemensamt Konto för Par – så Fungerar det!

  • Hur Fungerar Börsen och Aktiehandel? En Introduktionsguide

  • Vad är Bitcoin? En Komplett Guide

  • Är Hemförsäkring Nödvändig?

  • Vad är Fondsparande? Fördelar och Nackdelar med Fondsparande

  • Vad är Nominell ränta? Förklarat!