Hur man Aktiverar Google Pay i Telefonen – Betala med Mobilen

Mobilbetalning fungerar med de flesta Android-smartphones.

Har du glömt din plånbok? Det är inga problem, för idag har en stor del av bankerna och kortgivarna börjat att stödja Google Pay. Du kan ta fram din smartphone i kassan och betala kontaktlöst. Det är snabbt, praktiskt och hygieniskt.

Allt du behöver för att göra det är: Ett konto hos en bank med kort som stödjer Google pay och en smartphone med NFC och Android 5 eller senare. Förkortningen NFC står för Near Field Communication. Med denna teknik kan smartphones och fysisk kreditkortsdata överföras till betalterminalen över mycket korta avstånd på bara några centimeter. Idag är nästan alla nyare enheter utrustade med NFC och är därför redo för mobila betalningar.

Då krävs det bara tre enkla steg för att betala ditt första köp med din mobiltelefon på bara några minuter:

Ladda ner Google Pay-appen på din smartphone från Play Butik här.

Öppna sedan appen och ta en bild av ditt Visa-kreditkort med din mobiltelefon.

Appen guidar dig sedan genom registreringsprocessen, som tar bara en några klick att slutföra.

Vad är Google Pay?

Google Pay är digital betaltjänst för Android-smarttelefoner och smartklockor. Detta ersätter kontanter och kort vid betalning – och det i allt fler butiker och stormarknader.

Var kan jag betala med Google Pay?

Allt fler butiker har börjat att acceptera betalningar med Google pay och andra smartphone-betalningslösningar såsom Apple Pay. En sak är säker: det finns många ställen – och inom relativt kort tid kommer alla ställen som accepterar kortbetalning att acceptera Google pay. Var du än ser symbolen för kontaktlös betalning eller Google Pay-logotypen i kassan kan du använda den praktiska tjänsten. Du kan också betala online med Google Pay i ett ständigt växande antal internetbutiker.

Hur fungerar Google Pay?

Lås upp din smartphone i kassan och håll den nära läsaren. Klar! Detta är märkbart snabbare än att betala kontant eller med kort genom att ange en PIN-kod.

Det irriterande sökandet efter rätt småpengar är ett minne blott. Och inte bara det! Du behöver inte ange din PIN-kod för kortbetalningar. Detta ger dig definitivt en fördel när det gäller hygien. Prova det bara – du vill inte missa det!

By Richard Jonsson

Lämna ett svar

Relaterade artiklar

  • Vad är OTC-Trading? Handel över Disk för Värdepapper?

  • Gemensamt Konto för Par – så Fungerar det!

  • Hur Fungerar Börsen och Aktiehandel? En Introduktionsguide

  • Vad är Bitcoin? En Komplett Guide

  • Är Hemförsäkring Nödvändig?

  • Vad är Fondsparande? Fördelar och Nackdelar med Fondsparande

  • Vad är Nominell ränta? Förklarat!

  • Vad betyder inlösen?