Bästa Tips för Lägre Ränta på ditt Lån – Tips & Råd

För låntagaren spelar beloppet på den månatliga avbetalning som ska betalas en viktig roll.

Om detta är ganska högt kan det leda till betalningssvårigheter, vilket kan påverka framtida låneansökningar negativt. Därför är det värt att sträva effter att få en liten delbetalning för att minska risken för sen betalning. I detta syfte presenterar vi tre tips som du kan använda för att hålla den månatliga avbetalningen av ditt lån så låg som möjligt.

Välj en längre löptid för ditt lån

Följande samband finns mellan lånetiden och månadsräntan: Ju längre löptid, desto mindre månadsränta som ska betalas.

Eftersom de villkor som för närvarande erbjuds sträcker sig från minst 6 till maximalt 120 månader, ger de ett stort spelrum vid val av avtalslånetid.

Även om den totala kostnaden för lånet är något högre på längre sikt rekommenderar vi ändå att du tar ett lån på detta villkor för att vara på den säkra sidan. Den lägre avbetalningen som du får som ett resultat är fortfarande lättare att hantera på månadsbasis.

Det finns alltså en mindre risk att inte kunna betala dem längre och att få betalningssvårigheter, vilket skulle skada din kreditvärdighet och därmed framtida låneansökningar. För att skydda dig mot sådana komplikationer kan du även teckna en frivillig kreditförsäkring som betalar avbetalningarna åt dig vid arbetsoförmåga eller arbetslöshet.

Du kan också göra resten när som helst.

Återbetala lånet före utgången av avtalsperioden så att du får tillbaka den ränta som skulle ha uppstått.

Ränta för att lösa in öppna lån

Genom att betala av dessa pågående lån i förtid, kommer du att dra nytta av en återbetalning av de räntebetalningar som skulle ha förblivit obetalda. Du kan också medvetet välja en löptid för ditt nya lån som minskar din månadsbetalning så mycket att det uppfyller dina personliga behov.

Det är också värt att nämna att husägare alltid har en som har bra kredit. Av denna anledning drar du nytta av de lägsta räntorna och därmed även av en mindre låneränta.

Jämför bankernas olika erbjudanden

De lån som bankerna erbjuder skiljer sig åt vad gäller belopp, löptid och ränta. Dessutom beror deras slutliga erbjudande på deras budget och godkännandekriterier, som också skiljer sig från bank till bank.

Beroende på vilka villkor du vill ha för ditt privatlån är det viktigt att bankernas respektive lånevillkor för att lämna in en ansökan till rätt bank. Det kan dock vara tråkigt att samla in denna information om de berättigade bankerna. Det är därför vi rekommenderar en kreditjämförelsetjänst. Med dessa kan du snabbt och enkelt få en bra överblick över räntorna och låneerbjudandena som finns tillgängliga för dig.

Bonustips: Skicka in din ansökan via en låneförmedlare

Det är ännu enklare och värt besväret för dig om du skickar in din personliga låneförfrågan via en kreditförmedlare. Istället för att själv ansöka om lån från olika banker, vilket skulle skada din kreditvärdgoeht och framtida ansökningar. Genom att använda låneförmedlare kan du ansöka med bara en kreditupplysning.

Slutsats

Som du kan se av dessa tips har du flera alternativ för att få en lägre månadsränta på ditt lån.

Sammanfattningsvis bör du vara noga med att välja en ganska lång sikt och ta reda på vilka villkor de olika bankerna har för att skicka in din ansökan till den som erbjuder dina önskade villkor. Om du har utestående privatlån, leasing eller kreditkortsskuld bör du lösa in dem till förmån för ett billigare lån till lägre ränta och ränta och på så sätt spara.

Du kan dra nytta av andra fördelar om du skickar in din ansökan via en låneförmedlare. En sådan tjänst kan hjälpa till att optimera din ansökan och på så sätt hjälpa dig att få det lån som passar just dig.

Dessutom kommer en förmedlare att utföra ansökningsprocessen hos de olika bankerna åt dig för att få ut deras olika erbjudanden, vilket innebär mindre arbete för dig.

By Richard Jonsson

Lämna ett svar

Relaterade artiklar

  • Är Krediter Lån? Allt du bör Veta!

  • Vad är Små Krediter? Komplett Guide

  • Är Bolån en Kredit? Förklarat!

  • Vad är Reporänta? Förklarat!

  • Vad är en Kreditgaranti? Förklarat!

  • Är det bra att inte ha Lån på Huset?

  • Vad är en Kreditgivare? Komplett Guide

  • Vad är en Kreditförlust? Förklarat!