SMS Lån

Behöver du pengar nu direkt? Vi samarbetar med Sveriges 3 populäraste SMS långivare.

Hos SMS Pengar kan man flexibelt låna 500 kr till 10 000 kr med en löptid på 30, 60 eller 90 dagar.

Ansök om lån

Hos Meddelandelån kan du låna från 500 kr upp till 30 000 kr med en återbetalningstid på 15 dagar och upp till 3 år beroende på lånebeloppet.

Ansök om lån

Smslån med flexibla lånebelopp upp till 8 000 kr och möjlighet för att dela upp lånet på 90 dagar.

Ansök om lån

Vad är SMS lån?

Sms lån är även ofta kallat snabblån och är lån som du kan ta väldigt snabbt när du är i behov av pengar. Namnet uppkom efter att man endast kunde skicka ett sms med sin mobiltelefon och därefter få pengar insatta på kontot. Idag ansöker man om detta lån online och det krävs inte någon UC för de allra flesta snabblån. Detta har att göra med om att man lånar betydligt lägre summor än om man tar ett större lån. Tiden man har på sig att betala tillbaka är dessutom ofta mycket kortare och det finns möjlighet att låna även om man har en betalningsanmärkning.

Förut har det varit så att det näst intill är omöjligt att ta ett lån om man har en betalningsanmärkning, detta är för att lånegivarna är rädda att man inte ska kunna betala tillbaka. De allra flesta kan förstå detta men, samtidigt är det en väldigt knivig situation om man har en betalningsanmärkning och är i behov av pengar. När man tar ett snabblån handlar det om en lägre summa och då vågar långivarna låna ut pengar på ett annat sätt. Det blir alltså enklare att låna pengar för den som har en betalningsanmärkning när man väljer att ta ett snabblån istället för ett vanligt lån.

De flesta som har en betalningsanmärkning har trots det en väldigt ordnad ekonomi och det kan handla om mycket, till exempel en räkning som har kommit bort på posten som gör att man får en betalningsanmärkning. Det är förstås väldigt olyckligt. Många långivare tillåter dig därför att låna även om du har en betalningsanmärkning.

Du ska alltid se till att använda dig av en säker hemsida när du väljer att ansöka om lån online. En del hemsidor väljer att ansöka om ett lån åt dig hos olika banker och då tas en UC på varje bank. Detta innebär att det kommer att se ut som att du har sökt mängder med lån. Det kan göra så att du får problem när du vill låna pengar i framtiden och även sluta med att du inte får något lån alls. Detta vill du givetvis undvika.

Det fina med snabblån är att du utan problem kan ha pengarna på ditt konto samma dag som du ansöker om det. Proceduren går alltså riktigt snabbt. Om du ansöker innan en viss tid på dagen beroende på vilken långivare du i slutändan väljer att använda dig av kommer det att ske en utbetalning till ditt konto samma dag.

När behovet av pengar uppstår är det ofta plötsligt och därför kan det även vara skönt att få pengarna utbetalade på kontot direkt. Det kan även vara så att du är i behov av pengar till någonting du vill ha och du vet att du kommer att ha pengar på ditt konto om ett fåtal dagar, även då kan det vara värt att ta ett SMS lån. Kanske är det en deal som du helt enkelt inte får missa som endast gäller just nu. Många snabblån är dessutom räntefria om du betalar tillbaka dem inom ett visst antal dagar. På så sätt kommer det inte kosta dig att låna alls.

Var alltid noga med att läsa villkoren. Det är onödigt att välja en lånegivare som tar ränta från första dagen när det finns lånegivare som ger dig helt räntefritt under 30 dagar. Detta beror helt på vilka möjligheter som du har att betala tillbaka. Om du kan betala tillbaka inom den tid som anges så kommer du att vinna på att ta denna typ av lån.

Det finns en del krav på den som lånar även om man inte tar någon UC. Vanliga krav är att man ska vara minst 18 år gammal, många långivare vill dock att du ska vara över 20 år gammal för att du ska få låna. Det krävs även ofta att du har en inkomst på minst 10.000 kronor i månaden. Andra vill att du ska ha en högre inkomst medan en del lånegivare inte kräver att du ska ha någon inkomst alls. Ju osäkrare det är för långivaren att låna ut pengar till dig desto högre ränta brukar du få.

Det är vanligt att du idag får ha en eller två betalningsanmärkningar när du lånar pengar av en långivare, åtminstone när det kommer till sms lån. Oavsett om det handlar om att betala räkningar, köpa en ny TV eller helt enkelt en resa som du vill göra inom en kort tid och du vet att du kommer att ha pengar till sen så kan du ta ett snabblån. Det är viktigt att du vet att du kan betala tillbaka innan dess att du tar ett lån. Annars kan det leda till att du får både skulder och betalningsanmärkningar. Se till att läsa alla villkor ordentligt innan dess att du lånar pengar.