Mobillån - enkelt och snabbt

Till en början är det bra att ha det klart för sig att ett mobillån är detsamma som ett sms-lån. När man ansöker om ett lån av detta slag är kraven oftast betydligt lägre än för t.ex. ett Blancolån eller andra typer av lån som kan röra sig om större summor. Beroende på vilken långivare som man använder sig av kan man dessutom ha chansen att låna pengar, även om man har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Att ansöka om ett sms-lån går oftast mycket snabbt. Du fyller enkelt i dina personuppgifter och den summa som du önskar låna. Efter en snabb kreditupplysning får du ett preliminärt svar direkt upp på skärmen och självklart är det alltid enklast att ansöka online. Skulle det vara så att långivaren eller banken behöver komplettera informationen kommer de själva att ta kontakt med den som ansöker.

Ett sms-lån är utmärkt för den som är i behov av en mindre summa pengar väldigt snabbt. Beloppet man har möjlighet att låna kan variera väldigt kraftigt, men oftast ligger beloppet mellan 1000-10.000 kronor. När du använder dig av Kreditor.nu behöver du själv inte leta runt bland de olika långivare som finns, utan får svar från ett flertal omtyckta aktörer på marknaden. Det kan vara så att du blir erbjuden ett mindre belopp än vad du har ansökt om och detta beror vanligtvis på att långivaren inte tycker att din kreditvärdighet är tillräckligt hög för det önskade beloppet.

Gällande utbetalningen av ett mobil- eller sms-lån kan du oftast räkna med att ha pengarna på ditt konto samma dag som du har beviljats och signerat lånelöftet. Detta kan skilja sig åt mellan de olika bankerna och beror vanligtvis på vilken bank som man själv använder sig av. Skulle det vara så att man inte har en av de banker som aktören har ett starkt samarbete med, brukar pengarna ändå vara utbetalda inom 24 timmar.

Det finns helt klart många fördelar med ett sms-lån. Pengarna betalas ut snabbt och du har möjlighet att låna, trots betalningsanmärkningar. För de flesta banker gäller det att man är över 20 år, är folkbokförd i Sverige och har ett mobilabonnemang i sitt namn. Utöver detta kan man även behöva visa upp en viss taxerad inkomst, men hur mycket du behöver ha tjänat är upp till varje aktör.

Precis som vilket lån som helst så måste ett mobillån eller sms-lån betalas tillbaka. Sms-lån skiljer sig rätt mycket på just denna punkt när man jämför med många andra typer av lån, eftersom återbetalningstiden är betydligt kortare. För en mindre summa pengar är det inte ovanligt att återbetalningstiden ligger på max 3 månader och för de större summorna brukar 6 månader vara maxgräns. För att du ska vara säker på att du kan betala tillbaka ditt lån i tid är det viktigt att välja den aktör som även erbjuder lägst ränta. Räntan kan vara en aning högre när det kommer till sms-lån, men detta brukar sällan vara ett problem för den som annars har en stadig ekonomi.