Låna till kontantinsats

Vid vissa tillfällen när man ska ta ett lån har man inte möjligheten att låna hela det belopp man behöver. Oftast gäller detta när man ska köpa bostad, bil eller båt.

När det handlar om att köpa bil och ta ett billån, får man enligt bestämmelserna låna maximalt 80 % av bilens totala pris. Med andra ord förväntas du lägga en kontantinsats på minst 20 %. Om bilen du tänkt köpa kostar 300 000 kr blir kontantinsatsen därmed 60 000 kr. Det är ganska mycket pengar, som de flesta inte plockar fram ur fickan. Dessutom är det inte många som vill tömma sina besparingar för att betala denna kontantinsats. Ibland, beroende på om du har en bil i inbyte eller inte, kan du ha din inbytesbil som kontantinsats. Denna behöver dock vara slutbetald för att du ska kunna dra nytta av inbytesvärdet; är bilen värd 60 000 kr och du har lika mycket i restskuld så står du med andra ord på noll.

När du köper en bostad så kan du låna så mycket som upp till 85 % av köpet. Här handlar det dock oftast om mycket pengar. En villa för 3 miljoner kronor kräver en kontantinsats på hela 450 000 kr.

Självklart finns dock möjligheten att låna till kontantinsatsen. Genom att ta ett privatlån kan du låna det som saknas, enkelt och effektivt. Ansökan gör du online och svar på din ansökan får du oftast direkt. Hur mycket du får låna beror på din inkomst. Lånets storlek styr också vilken räntesats du får på ditt lån. För att på bästa sätt hitta i den djungel av långivare som finns rekommenderas du varmt att använda dig av en jämförelsesajt för lån, där du snabbt och smidigt får en överblick. Detta hjälper dig att välja det lån som passar dig allra bäst.