Olika slags finansiering

Det finns en rad olika möjligheter till finansiering, både för registrerade företag och för privatpersoner. Anledningarna till att man behöver finansiering varierar mycket och är för det mesta helt situationsberoende. Som privatperson kan man snabbt behöva pengar när något oförutsett inträffar, eller också till större planerade köp och investeringar. Det kan också handla om finansiering till något rent nöjesrelaterat, som en långresa eller ett bröllop.

För de snabba lånen, det vill säga där man verkligen behöver få loss pengar snabbt, är det som regel SMS-lån som gäller. Dessa ansöker du om online; processen är mycket snabb och du har dina pengar på en kort stund. Räntan på SMS-lånen är förvisso högre än på ett vanligt privatlån, men i gengäld har du som sagt pengarna snabbt. Är det inte lika stor brådska kan du ansöka om ett privatlån, som förstås också görs på nätet. Värt att undersöka i sammanhanget är också vad du har för kredit på betalkortet; detta belopp kan oftast delas upp som amortering om man så önskar.

Köp av bostad i form av lägenhet eller villa finansieras med fördel som ett bolån. Här är räntan lägre än på andra lån och återbetalningstiden är mycket lång. Upp till 85 % av bostaden får belånas, med avseende på dess pris. Uppdelningen mellan bottenlån och topplån finns inte kvar längre eftersom reglerna ändrats, idag är det enbart bottenlån som gäller.

Problemet med lån och olika erbjudanden är att det idag är svårt att hänga med och ha koll på vem som har det allra bästa erbjudandet av alla de långivare som finns. Här kan man med fördel använda sig av en jämförelsesajt som mycket översiktligt presenterar räntenivåer och villkor hos de olika låneinstituten. Detta är väl investerad tid, samtidigt som du förstås sparar både tid och pengar jämfört med den tid det tar att besöka alla bolags respektive webbplatser.